ATLETISM: Un nou record national pentru Stoica Mirel Cristian!

Duminica, 12 noiembrie 2017, a avut loc competitia Cupa Athletic Star, desfasurata la Sala De Atletism Lia Manoliu, unde sportivul #CSMBucuresti Stoica Mirel Cristian, Junior 2 in cadrul Centrului de Copii si Juniori al #CSM, a reusit sa impuna un RECORD NATIONAL la proba de 60 m plat, obtinand un timp de 6.88 s!

Cristian Mirel Stoica are 15 ani. Este elev în clasa a 9-a la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Bucureşti, iar ca pasiune are atletismul. Este şi un elev eminent, dovadă fiind media de 9,65 de la examentul de capacitate, însă a început să-i placă adrenalina concursului atletic şi vântul care şuieră pe lângă urechi când sprintează spre linia de sosire. Cristi Stoica este specialist pe distanţe scurte, 60 de metri (indoor) sau 100 de metri (outdoor), şi în pofida faptului că practică atletismul de numai doi ani este deja recordman naţional de juniori III. La finele anului trecut, în decurs de numai o lună, El a corectat de trei ori timpul de referinţă la 60 de metri plat: 7,01, 6,99 şi 6,95 secunde. Cristi Stoica este unul dintre copiii minune prinşi în proiectul Centrului de Copii şi Juniori al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Recordman din talent, fără pregătire specială

Cristi Stoica nu a avut un salt spectaculos de la început. ”Venea la numai două antrenamente pe săptămână. Şi la acelea nu făcea mare lucru. Abia după vara anului trecut, când a mers la naţionalele de la Cluj, a început să vină frecvent la antrenamente. Este un talent pur. El a reuşit să corecteze recordurile naţionale fără să aibă o pregătire fizică specială. Doar din talent. Eu practic l-am învăţat să ia startul, să aibă ţinută. Acest copil poate să ajungă departe dacă va începe să se antreneze serios, însă nu într-o probă de sprint”, detaliază Miomir Popovici. Profesorul ştie că românii nu au tradiţie şi nici ”genă” pentru probele de sprint. ”Noi putem face performanţă la sărituri, la probe tehnice şi aş spune la garduri, unde i-am avut pe Mircea Oaidă şi George Boroi. Din vară voi începe să lucrez cu Cristi Stoica pentru garduri. Aici va fi viitorul lui”, mai spune Miomir Popovici.
Miomir Popovici este coordonatorul pe sectorul 6, în cadrul proiectului CCJ – atletism. A fost unul dintre pilonii de început ai proiectului dezvoltat de CSM Bucuresti.

”L-am auzit, nu l-am văzut!”

Cristian Mirel Stoica a fost ”ochit” la un concurs şcolar de un profesor din sectorul 6 al capitalei. Miomir Popovici este antrenor de atletism din 1993, iar din mâna lui au ieşit destui specialişti în ”garduri”. Printre ei şi campionul naţional Cosmin Dumitrache, legitimat tot la CSM Bucureşti. ”Eram la un concurs de tetratlon şcolar. Este impropriu spus că l-am văzut pe Cristi. De fapt l-am auzit. Am auzit ritmul celor trei paşi pe care i-a făcut înainte de bătea pe prag, la lungime. Era în clasa a şaptea şi a sărit peste 5,50 metri. M-am dus imediat la el şi i-am propus să vină la grupa mea. A fost de acord, mi-a promis că vine, dar s-a prezentat la primul antrenament, de mână cu mama sa, abia după trei săptămâni”, povesteşte profesorul care activează la CSM Bucureşti.

Sursa: Sandu Enciu, apsmedia.ro

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share