Atletism. Marian Oprea si Catalin Campeanu, campioni nationali

CSM București a punctat încă din prima zi a Campionatelor Naționale indoor la atletism, competiție găzduită de sala de la Complexul Sportiv Național Lia Manoliu din Capitală. Marian Oprea (triplusalt) și Cătălin Câmpeanu (60 m) și-au respectat statutul de favoriți și s-au impus în probele lor, trecându-și astfel în cont noi titluri de campioni naționali.

Marian Oprea a câștigat concursul de la triplusalt cu un rezultat de 16,82 metri, al patrulea rezultat mondial al sezonului. Performanța sa a fost cea mai valoroasă a primei reunini, fiind lider în clasamentul Cupei de Cristal, trofeu ce răsplătește cea mai bună performanță de la naționale. În urma unei strategii stabilite împreună cu antrenoarea sa, Doina Anton, Oprea a început concursul cu elan scurt, de numai 7 pași, din cauză că nu a avut prea multe sărituri antrenate în ultimul timp. ”Nu am vrut să riscăm”, a explicat Doina Anton. Cum lucrurile au decurs așa cum și-au dorit cei doi, Marian Oprea a trecut la elanul său normal, de 15 pași, iar la a cincea săritură a reușit rezultatul care i-a adus titlul național. ”A fost un antrenament foarte bun pentru noi, iar important e că nu-l doare nimic”, a mai spus Doina Anton. În proba de 60 de metri, Cătălin Câmpeanu și-a adjudecat victoria cu 6,68 secunde.

O probă extrem de așteptată a fost cea de înălțime masculin, în care lupta pentru titlul seniorilor s-a dat între Marius Dumitrache (antrenor Doru Oprea), de la CSM București, și Mihai Donisan (Dinamo). Victoria i-a revenit celui din urmă, cu 2,26 metri, Dumitrache oprindu-se la 2,23 m. La această probă, titlul la tineret i-a revenit lui Cristian Stanciu, de la CSM București, sportiv antrenat de Mircea Grabovschi.

Palmaresul CSM București se poate îmbogăți duminică, în a doua reuniune a Naționalelor indoor.

Foto: Marian Oprea și antrenoarea Doina Anton

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share