Atletism. Marian Oprea rateaza la JO de la Rio: ”Nu a fost cea mai buna zi de concurs din viata mea”

Atletul Marian Oprea (CSM București) a ratat concursul olimpic de la Rio. Trei încercări, niciuna reușită. Calificările probei de triplusalt au început la 9:30, ora locală. Temperatura – 20 de grade Celsius. Umiditate – 91%. Spectatori, în jur de 8.000 – 10.000. Condiții perfecte pentru o încălzire în vederea finalei olimpice.

Marian ratează prima tentativă. Nu-i panică, mai are două sărituri la dispoziție. Calcă pragul la a doua, iar la a treia se vede din elan că nu este el, cel obișnuit. Iese din concurs. Sunt șase atleți care nu au reușit nicio încercare, între ei și vicecampionul olimpic de la Atena – 2004. Ultimul rezultat de finală: 16,61 metri. Cândva, o bagatelă pentru Marian.

Cel mai titrat atlet român din lotul de la Rio iese de pe stadion cu capul plecat. Dezamăgirea i se citește în priviri, umerii îi sunt lăsați. Nu este ieșirea din scenă pe care și-a imaginat-o. A muncit mult în ultimul timp, a trecut peste nenumărate probleme de sănătate, cauzate de uzura probei și de anii adunați pe pistă.

Marian, ce n-a mers?

Nimic nu a mers.

Nu te-ai simțit bine?

Ar fi mai mulți factori. Dacă ar fi să simplific, nu a fost cea mai bună zi din viața mea pentru o competiție.

S-a concurat prea de dimineață?

Nu e nici prima competiție la care particip la ora aceasta, nici prima de anvergura aceasta. Aceștia sunt factori care contează prea puțin.

Zilele trecute, lucrurile au curs bine la antrenament.

Antrenamentele sunt un lucru, concursul e altceva. Unele lucruri au mers și au mers foarte bine, altele mai puțin bine. Unele sunt destul de proaste în ultimul timp. În general, lucrurile au stat OK. Dar nu în orice moment.

Dezamăgit?

Bineînțeles că sunt. Nu aș fi făcut deplasarea la competiția aceasta dacă mi-ar fi trecut prin cap că nu aș face față. Din păcate se pare că m-am înșeleat. Ceea ce trebuia să fie cea mai importantă competiție de anul acesta și probabil din cariera mea, pentru că probabil e spre sfârșit, s-a dovedit a fi cea mai proastă competiție.

Ai intrat sub presiune după ratarea primelor două încercări?

În niciun caz. Am avut suficient de multe concursuri încât să mi se întâmple toate variantele posibile, de reușite și nereușite în ceea ce privește un concurs de calificare. Faptul că am ratat o săritură sau chiar și a doua, în niciun caz nu e demoralizant. Cu atât mai mult luând în calcul faptul că rezultatul pe care trebuia să-l sar pentru a mă califica în finală nu era unul extraordinar de tare. S-a intrat cu rezultatele medii, dar eu în momentul de față nu am fost capabil să ating acest rezultat. Să căutăm mai multe explicații ar fi în zadar.

Ce urmează pentru tine?
Cu siguranță o vacanță, pentru că s-au cam încheiat toate competițiile pentru mine și mai departe vom vedea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share