Alina Rotaru s-a calificat, în premieră, în finala Campionatului Mondial de atletism, la lungime

In perioada 4 – 13 august, la Londra, se desfasoara editia cu numarul XVI a Campionatelor Mondiale de Atletism. Clubul Sportiv Municipal Bucuresti este reprezentat de trei sportivi ce fac parte din delegatia Romaniei: Andrei Gag (aruncarea greutatii), Alina Rotaru, Angela Morosanu (saritura in lungime).

Alina Rotaru (24 de ani) s-a calificat, miercuri seară, în finala probei de lungime în cadrul Campionatului Mondial de Atletism de la Londra, după ce a sarit  la 6,50 m. Sportiva născută la Bucureşti va participa astfel, în prima finală majoră a carierei (în competiţiile senioarelor, în aer liber), după ce în 2016 a prins finala de lungime la Mondialele în sală (locul 10). Concursul s-a desfasurat in conditii grele, pe ploaie. Alina s-a calificat in finala din pozitia a 9-a.

Mihaela MArasescu, sefa sectiei de Atletism a declarat despre performanta Alinei: ‘‘,Ma bucur ca un alt sportiv al CSM ne reprezinta intr-o finala a CM. Ii uram Alinei Rotaru multa bafta si suntem alaturi de ea.”

In cadrul aceleiasi probe, Angela Morosanu a concurat si Angela Morosanu dar nu a reusit sa acceada in finala.

In urma cu cateva zile, Andrei Gag a prins finala la aruncarea greutatii dar s-a clasat pe locul 12 cu o aruncare valabilă, de 19,96 m.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share