Alina Rotaru, dupa finala la saritura in lungime: ‘’Mi-am indeplinit un vis’’

In perioada 4 – 13 august, la Londra, s-a desfasurat editia cu numarul XVI a Campionatelor Mondiale de Atletism. Clubul Sportiv Municipal Bucuresti a fost reprezentat de trei sportivi care au facut parte din delegatia Romaniei: Andrei Gag (aruncarea greutatii), Alina Rotaru, Angela Morosanu (saritura in lungime).
Alina Rotaru s-a calificat printre primele 12 sportive de pe Mapamond in finala la saritura in lungime. Pentru tanara atleta a fost o premiera sa reuseasca aceasta calificare la Mondiale.
Rotaru (24 ani), reprezentanta României în finală, a terminat concursul pe poziţia a 12-a, cu un rezultat sub cel din calificări. Alina a deschis evoluţia din finală cu o încercare de 6,29 m şi, deşi şi-a îmbunătăţit rezultatul la a treia serie de sărituri, cu o încercare de 6,46 m, înainte de a se trage linie pentru a doua fază a finalei mondiale, cu opt sportive, prin eliminarea a trei concurente, tricolora a rămas pe ultimul loc între finaliste. Americanca Brittney Reese a întins ruleta la 7,02 m din a treia încercare şi a câştigat concursul.
Desi a terminat pe locul 12, Alina declara la incheierea competitiei: ‘’As fi putut face mai mult in finala dar sunt bucuroasa pentru aceasta calificare in premiera pentru mine la Mondiale. Mi-am indeplinit un vis, dar acum imi doresc si mai mult de la mine in perspectiva unor rezultate viitoare’’.
Alina Rotaru este o săritoare în lungime, de mare perspectiva pentru atletismul romanesc si a fost laureată cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret 2010.
În anul 2009 a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de juniori de la Bressanone. A participat la prima ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret, unde a cucerit medalia de argint cu o săritură de 6,38 m. În anul următor, s-a clasat pe locul doi la Campionatul European de juniori de la Tallinn. A fost desemnată ambasadoarea României la Jocurile Olimpice de Tineret 2012.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share