Alina Rotaru a cucerit aurul la saritura in lungime la Universiada!

Vesti bune vin de la Jocurile Mondiale Universitare care se desfasoara in aceste zile la Taipei (Taiwan). Dupa ce Andrei Gag a reusit sa castige medalia de bronz la aruncarea greutatii cu o incercare valida de 20,12 m a venit randul Alinei Rotaru, sportiva legitimata la CSM Bucuresti sa aduca o noua medalie pentru delegatia Romaniei.

Finala la saritura in lungime, a fost intarziata o ora din cauza ploii abundente. Rotaru a ratat primele două încercări dar a reușit 6,41 m la a treia tentativă. Rezultatul de 6,65 m a venit la a cincea încercare. Ea le-a devansat în clasamentul final pe cipriota Nektaria Panayi, 6,42 m, și pe germanca Anna Buehler, 6,38 m.

Despre aceste performante, aduse palmaresului delegatiei Romaniei, de doi sportivi legitimati la CSM Bucuresti, Mihaela Marasescu, conducatoarea sectiei de Atletism, a declarat: ”Ne bucuram ca incheiem anul competitonal cu doua medalii la Jocurile Mondiale Universitare. Ii felicitam pe sportivi si pe antrenorii lor pentru rezultatele obtinute. Aceste performante ne dau incredere pentru competitiile viitoare. ”

România participă la ediția a 29-a a Universiadei de vară cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share